Cape Town Seyahat Yeme-İçme

Cape Town’da nerede ve neler yemeli?

Cape Town’da neler yesek, akşam yemeği için neler yapsak, nerelere gitsek diyorsanız listeme buyurun. : )

Lokal tatlar

Aslında Güney Afrika’ya özgü çok fazla yemek çeşidi yok ve genellikle farklı mutfakların karışımları var. Malezya göçmenlerinin fazla olmasından dolayı Malay usulü beef curry gibi yemekler artık Güney Afrika mutfağına girmiş veya fish & chips gibi bir İngiliz klasiği de buranın ana yemeklerinden biri olmuş durumda. Zimbabwe ve Etiyopya mutfaklarına ait örnekler de bulabilirsiniz. Buradaki en meşhur ve ilginç yemeklerden biri yine Malezya’lılardan geçmiş olan “Bunny Chow”. Bilmiyorum herkes bilir mi ama Kadıköy’de bazı kafeler çorbaları tabak yerine kocaman ekmeklerin içinde servis ederlerdi. İşte biraz ona benziyor. Ama Cape Town’da asıl olarak farklı et türlerini deneme şansınız olabilir, mesela devekuşu, zebra, timsah, springbok vs vs.

Mama Africa Game Meat (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Timsah, springbok, kudu ve devekuşu etleri

Devekuşu etini birçok yerde daha rahat bulabilirsiniz, hindi gibi biraz daha yaygın bir et türü ama springbok gibi “game meat” dedikleri safari hayvanlarını etlerini sadece birkaç yerde deneyebiliyorsunuz. Mama Africa ve The Africa Café bu yerlerin en popülerleri.

Cape Town’da daha önce bir ay kalmış bir arkadaşımızın tavsiyesiyle Long Street üzerindeki Mama Africa’da rezervasyonumuzu yaptırdık. Burası biraz turistik bir yer ama bir akşam da turistik takılalım, n’olacak. 🙂

Menüsü oldukça straightforward – Game Meat menüsü ve ona ek olarak yerel Afrika mutfaklarından yemekler var. Biz Game Meat tabağını aldık, yanına da salata ve Zimbabwe usulü körili tavuk söyledik. Açıkçası Game Meat tabağı o kadar büyük ve doyurucu ki, 2-3 kişi için ortaya başka bir ana yemek söylemeye hiç gerek yok. (Ayrıca tavuk yemeği oldukça kuruydu)

Game Meat tabağında springbok, kudu, warthog, devekuşu, venison (geyik sucuğu) ve timsah eti bulunuyor. Açıkçası bunların arasından en beğendiğim hafif aromalı bir tavuk eti gibi olan timsah eti ve yumuşak bir et olan springbok oldu. Onun dışında geyik sucuğu da güzeldi ama Afrika konseptinde İngiltere’de süpermarketlerde bile çok yaygın olan venison ne alakaydı çözemedim. Bize zebra eti olduğu söylenmişti ama belki de menüden kalmıştır.

Mama Africa Game Meat (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)

Biraz turistik bir deneyim olmasına rağmen, bu ilginç etleri tatmak ve keyifli bir akşam yemeği için Mama Africa’yı deneyebilirsiniz. Ayrıca her akşam canlı müzik olması da artı noktalarından biri. Bizim gittiğimiz akşam sahnede 5 kişiden oluşan, Afrika tınılı şarkılar söyleyip perküsyon çalan bir grup vardı ve bu grubu o kadar beğendik ki CD’lerinden yanımıza hatıra olarak aldık.

Waterfront

Cape Town’da Yapılacak 20 Şey yazımda da bahsettiğim gibi, V&A Waterfront, Cape Town’un merkez noktalarından biri ve burada yapılacak çok fazla şey var. İsterseniz zincir mağazalarda veya ilginç hediyelik eşya butiklerinde bol bol alışveriş yapabilir, isterseniz Cape Town manzarası izlemek için dönmedolaba binebilir veya bir sürü kafe-restoranından birinde liman manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

VA Waterfront (Cape Town, Güney Afrika, South Africa) (2)
V&A Waterfront

Burası oldukça canlı bir bölge ve biz tatilimiz boyunca burada 2 kez öğlen 2 kez de akşam yemeği yiyerek kendi çapımızda rekora imza attık. Ve aslında bunların hiçbirini planlamamıştık, bir şekilde oradan geçerken vs. uğrayarak oldu.

Buradaki favori mekanım hemen deniz kenarında bulunan Life Grand Café. Biraz British bir havası olsa da insana kendini Akdeniz kıyısında bir yerde gibi hissettiriyor. Deniz kenarındaki pergolası ve masaları, “fairy light” denen küçük ışıklarla süslenmiş terası ve DJ’in yaptığı cool müzikler ile hem akşam yemeği hem öğlen yemeği için ideal veya sadece bir drink bile alabilirsiniz. İsterseniz burger – trüflü patates gibi daha atıştırmalık bir şeyler veya güzel bir balık yemeği yiyebilirsiniz.

Life Grand Cafe (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Life Grand Cafe (ayrıca deniz kenarı kısmı da var)

Burada başka bir şık öneri istiyorsanız o zaman size Belthazar’ı önereceğim. Londra ve New York’taki Balthazar ile isim benzerliğinden sadece bir harfle yırtan Belthazar, buranın en popüler restoranlarındanmış, aklınızda bulunsun.

Eğer daha casual bir yemek istiyorsanız Gibson’s Burger’de kallavi bir burger yiyebilirsiniz. Burası Cape Town’un en iyi burgercisi seçilmiş ve porsiyonlar o kadar büyük ki, ertesi gün hala tok hissedebilirsiniz.

Gibson's Burger (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Gibson’s Burger’in devasa burgerleri

Son önerim ise, bizim bir öğlen atıştırmalık bir şeyler yemek için oturduğumuz ve Waterfront’ın tam ortasında bulunan, deniz kenarındaki lokasyonu ile Two Quays olacak. İsterseniz burada bira-patates molası yapın veya güzel bir öğlen/akşam yemeği yiyin, seveceğinizi umuyorum.

Kloof Street

“Turistik mekanları boşver, lokaller nerede takılıyor onu öğrenmek istiyorum” diyorsanız sizi Kloof Street’e alalım. 🙂

Kloof Street, bizim Etiler tadında bir mahalle (her yeri illa İstanbul’dan bir yerle kıyaslayacağım) ve oldukça güzel mekanlar var. Bunlardan önce çıkan iki tanesi Asoka ve Kloof Street House.

Kloof Street House (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Kloof Street House

Kloof Street House’u @sezyilmaz’ın storysinde keşfetmiş ve pırıl pırıl ışıkları (fairy lights) ile kaplı ağaç dolu bahçesi ile mekana hayran kalmıştım. Biz aşırı gaz bir şekilde tatilimize burada bir akşam yemeği ile start verelim dedik ama ne yazık ki Cape Town tatilinde hiç memnun kalmadığım tek yer oldu. Hatta sanırım hayatımda buradan daha kötü bir servis görmemiştim arkadaşlar. 20:30’daki rezervasyonumuzun masasına ancak 21:00’da oturabildik ve sipariş vermek için mücadelemiz sonrası yemeklerimiz geldiğinde –abartmıyorum- saat 22:30 olmuştu. Yani mekana geldikten tam 2 saat sonra! Garsonlar kesinlikle masalara yetişemiyordu ama bu durum yoğunluktan değil, tamamen koordinasyonsuzluktandı. Eğer buraya gelmek istiyorsanız yalnızca bahçede bir içecek almak için gelmenizi tavsiye ederim.

Kloof Street’te diğer gittiğimiz mekan Asoka ise neyse ki bunun tam tersi bir şekilde güzel servisi ile bizi çok memnun bıraktı. Asoka’nın biraz Uzakdoğu, biraz füzyon ve her şeyi paylaşımlık olan yemeklerine bayıldım. Favorilerim arasında çıtır ördekli spring roll, beef slider, beef short ribs ve ton balıklı taco’lar var.

Asoka on Kloof Street (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Asoka’nın enfes kokteylleri

Burası aslında çok büyük bir mekan değil ama çok güzel tasarlanmış. Tamamen indoor olan mekanın ortasında bir ağaç ve bunun etrafında kurgulanmış minik bir avlu ve yine bu avlunun her yanında pırıl pırıl ışıklar dediğim “fairy light”lardan var. Ayrıca barı da güzel duruyordu ve biz gittiğimiz zaman baya kalabalıktı. Burada Cuma geceleri oldukça iyi DJ’lerin çıktığını da ekliyorum, böylece bir gece Cape Town gece hayatını biraz görmek isterseniz buraya gelebilirsiniz.

Camps Bay

“Afrika’nın Miami’si” diye bahsedildiğini okuduğum Camps Bay, Miami mi bilmiyorum ama kesinlikle Nice/Cannes arasında bir yerlerde sıkışıp kalmış. Bir akşamüstü Camps Bay’e gelin ve güneşin batışını izleyerek bir şeyler içip, şık bir akşam yemeği ile zihnen ışınlanmaya buyurun. Biz burada Bilbao isimli restorandan gün batımı sırasında bir şeyler içip sonra yemek için bir alt katındaki Zenzero’ya inmeyi tercih ettik. Zenzero, buradaki en ünlü restoranlardan biri ve yine Camps Bay’de yer alan Parade, Paranga ve Bilbao da yemek için önerilen ve güzel alternatifler.

Camps Bay sunset (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Afrika mı Cannes mı?

Zenzero, aşırı özenli servisi ve güzel yemekleri ile gerçekten iyiydi. Burada Güney Afrika’ya özgü bir balık türü olan “kingklip” tadarak biraz lokal bir yemek yiyebilirsiniz.

Kingklip fish at Zenzero, Camps Bay (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Zenzero’da Kingklip

Bu arada “Afrika’nın Miami’si” gibi iddialı yorumlar olunca herhalde burada gece hayatı oldukça hareketli olur diye düşünüyordum ama akşam 11 olduğu gibi bırakın gece hayatını, restoranlarda bile kimse kalmamıştı.Hem de bir Cumartesi günü! Sanırım güvenlik gibi nedenlerden dolayı burada insanlar evlerinde falan partiliyor diye düşünüyorum, bu konuyu bilen varsa aydınlatsın. 🙂

Gece olmasa da akşamüstü Chincilla isimli rooftop bar‘da güzel müzik ve hafif parti ortamı vardı ve üçüncü katta bulunan bir terasta olmasından dolayı manzarası da baya güzeldi.

Camps Bay (Cape Town, Güney Afrika, South Africa)
Camps Bay

Camps Bay’in biraz sırtlarında yer alan ve günbatımı muhteşem oluyor diye okuduğum Roundhouse ise biraz influencer kazığı oldu (bir blogdan öğrenmiştim). Günbatımı açıkçası Camps Bay’in sahil tarafındaki mekanlardan daha güzel görünüyor ve ayrıca servis konusunda Kloof Street House kadar olmasa da benzer şekilde kötüydüler.

Bu önerilerim haricinde, zamanımız olmadığı için gidemediğimiz birkaç önerim daha olacak: Clifton Beach’te denize nazır The Bungalow Restaurant, Bree Street’te Charango isimli Peru restoranı ve Camps Bay dahil olmak üzere birkaç şubesi bulunan Hussar Grill Steakhouse. 

Bu arada yerel mutfak demişken aslında Güney Afrika’ya özgü şeylerin başında “braai” geliyor. Bizim mangal gibi denebilir 🙂 Braai olayı buranın yemek kültürü açısında sembolü gibi bir şey. Ablamın Güney Afrikalı çok yakın bir arkadaşını ve ailesini buradayken ziyaret etme şansım oldu ve onlar da bize “braai” yaptılar. Aslında bildiğimiz barbekü/mangal ama tek farkı braai sadece odun ateşi ile yapılıyormuş. Braai yapan bir yerler araştırabilirsiniz veya belki oteliniz yapıyordur. Bizim kaldığımız Bantry Bay International’da isteyenler için havuz başında braai yapıyorlardı.

“Nerede ne yesek kısmını çözdük, peki nerede bir şeyler içebiliriz, gece hayatı nasıl?” diye soracak olursanız, ne yazık ki bu soruya müthiş bir cevabım yok. Anlamadığım bir şekilde burada araştırmama rağmen ne meşhur bir gece kulübü ne de çok meşhur bir bar bulabildim. Hayat sanki 11’den sonra duruyor. Tek gördüğümüz hareketli, insanların dans ettiği yer Cumartesi akşamüstü Camps Bay’deki Chincilla‘ydı.

Kloof Street’teyseniz yemek sonrası yukarıda da anlattığım gibi Kloof Street House’a geçebilir veya daha casual bir şey istiyorsanız Yours Truly isimli bara geçebilirsiniz. Gençlerin takıldığı, baya canlı ve rahat bir bar. Güney Afrika ile özdeşleşen bir içecek arıyorsanız Savannah marka cider’ı deneyin. 🙂

Eğer rooftop bar arıyorsanız iki önerim var. Biri, Waterfront’a yakın eski bir depo binasından otele dönüştürülmüş ve daha Eylül 2017’de açılmış olan Silo Hotel. Bu otel daha şimdiden Conde Nast Traveller’ın “Dünyadaki en iyi oteller” listesine girmiş ve rooftop bar’ı çok güzel duruyor. Diğer önerim ise çok daha casual olan, Long Street/Bree Street arasındaki Tjing Tjing isimli rooftop bar. “Wow” bir yer değil ama rooftop olması ve bir sürü genç olması açısından güzeldi. Daha güzel rooftop barlar bulursanız haber verin. 🙂

Diğer Cape Town yazıları için tık tık:

Cape Town’da kahvaltı ve kahve için öneriler
Cape Town’da Yapılacak 20 Şey
15 Soruda Cape Town

 

 

 

 

Cape Town’da nerede ve neler yemeli?&rdquo için 1 yorum

  1. Musa Onar

    Süper bir yazı olmuş Emre. Cape town a gidecekler için gerçekten güzel bir blog yazısı.

    iPhone’umdan gönderildi

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: